Schildersbedrijf Enschede

Gevel laten schilderen door een schildersbedrijf

Een gevel is het visitekaartje van het huis. Een goed verzorgde gevel geeft uw huis cachet, met een slecht verzorgde gevel maakt uw huis gauw een verwaarloosde indruk. Hoe goed het verder ook onderhouden is, en hoe mooi u het ook hebt ingericht. Het verzorgen van de gevel is dus ook zeer belangrijk om waarde en aanzien van het huis te behouden.

Dat houdt in, dat de gevel van tijd tot tijd opnieuw in de verf gezet moet worden, en daarnaast natuurlijk geïnspecteerd op beschadigingen en aantastingen zoals houtrot. In omgekeerde volgorde natuurlijk, het heeft weinig zin te gaan verven als de ondergrond niet goed behandeld is.

Gevel onderhouden

Het onderhouden van een gevel begint dus met het goed inspecteren van die gevel en het voorbereiden van de ondergrond. Eventuele barsten moeten opgevuld worden. Groenaanslag moet verwijderd worden. Verpoederde voegen moeten vervangen worden. Vochtschade en houtrot moeten, waar ze voorkomen, behandeld worden.

Is een verflaag in redelijk goede staat, dan kan hij overgeschilderd worden. Vaak is het handig, eerst een primer te gebruiken, zodat de verf beter hecht. En als hij in slechte staat is, moeten eerst de oude verflagen verwijderd worden. Maar het kan ook zijn dat de verflaag schoon spuiten voldoende voorbereiding is. Het hangt af van de kwaliteit van de verflaag.

De verfsoort bepalen

Welke verfsoort u moet gebruiken hangt af van de ondergrond. Op bakstenen gebruikt u andere verf dan op een houten gevel. Is de muur erg vochtig? Dan is een waterdoorlatende verf misschien de oplossing. Of juist een verf die watervast is. De vochtigheid van de ondergrond is dan niet zo belangrijk meer. De omstandigheden zijn hier mede bepalend voor de keus van de verfsoort.

Het blijkt wel dat een gevel schilderen nogal specialistisch werk is, en daarbij ook een tijdrovende klus voor wie er weinig ervaring mee heeft. Nog afgezien van het feit dat gevels schilderen zonder op ladders te staan meestal onmogelijk is. Daarom is het aan te bevelen een schildersbedrijf in te schakelen.

De professionele schilder inschakelen.

Schakelt u een professionele schilder in, dan bent u natuurlijk wel de prijs van zijn uurloon kwijt. Maar daar staat tegenover dat u zelf geen vrije dagen op hoeft te nemen, niet op ladders hoeft te gaan staan met alle risico’s van dien, dat het verven relatief weinig tijd kost en dat u zeker kunt zijn van een goed resultaat. De verflaag zal na behandeling door een professionele schilder niet snel weer opnieuw geschilderd moeten worden, en een goede indruk achterlaten.

Zo bekeken, kunnen die extra kosten wel eens meevallen, en u misschien zelfs geld besparen! We raden u dus ook aan, dit specialistische werk door een professionele schilder op te laten knappen.