pannenset kopen

Hoeveel delige pannenset heb ik nodig?

“Een hoeveel delige pannenset heb ik nodig” is een vraag die aan de orde is bij mensen die pannen willen kopen. Iedereen staat wel eens voor de keus van de aanschaf van een pannenset. Bijvoorbeeld als je gaat studeren of voor de opbouw van je uitzet bij samenwonen of trouwen. Ook kan het zijn dat jouw pannenset aan vervanging toe is door ouderdom of je wil gaan inductiekoken en hebt daarvoor speciale pannen nodig. De hamvraag is dan altijd: hoeveel delige pannenset heb ik nodig?

Stem de hoeveelheid onderdelen van je pannenset af op de grootte van je huishouden, maar let ook op dingen als je mogelijke gezinsuitbreiding of de vraag hoe vaak je een gezellig culinair avondje organiseert met een aantal gasten. Ook kan het zijn dat je meest gebruikte pannen gebruikssporen hebben of krassen van aangekoekte etensresten, terwijl de rest van de set nog in nieuwstaat verkeert. Controleer in dat geval of er van jouw set nog losse pannen verkrijgbaar zijn.

Keuze bij pannen kopen afhankelijk van veel zaken

De grote merken op het gebied van pannen bieden pannensets aan van wel acht delen per set, die allemaal een eigen functie hebben. Behalve een wokpan of vleespan moet je dan bijvoorbeeld ook denken aan een vispan. Vraag je bij de aanschaf af: ben ik een keukenprinses of keukenprins die alles gaat gebruiken, of blijft een gedeelte altijd in het keukenkastje staan? Ook kan het handig zijn om bijvoorbeeld een heel grote koekenpan in je uitrusting te hebben, stel dat je bijvoorbeeld een keer zes eieren tegelijk wil bakken. Of twee maten steelpannen. Je weet maar nooit of je het een keer nodig hebt!

Je kunt je ook afvragen: zelf een pannenset samenstellen of een complete pannenset kopen? In de regel wordt een pannenset samengesteld uit vier stuks, maar om uiteenopende redenen kan dit te weinig zijn. Of je wil graag af en toe iets bereiden in een gietijzeren braadpan, deze zal nooit standaard in een pannenset zitten. Denk dus goed na bij je aankoop!