Proefschrift laten printen

Proefschrift publiceren, hoe doe je dat?

“Proefschrift publiceren, hoe doe je dat?” Het is een vraag waarmee menig aankomend promovendus worstelt. Want na jaren van schrijven en onderzoek plegen wilt u toch iets aan de buienwereld tonen van de noeste arbeid op uw onderzoeksgebied. In deze laatste fase is het belangrijk om aandachtig alle noodzakelijke stappen zorgvuldig door te lopen. Hieronder leest u daarom handige tips voor de publicatie va uw proefschrift.

Voordat u uw dissertatie wil publiceren, dient u zich af te vragen of u deze alleen in wetenschappelijk kring laat rouleren of het wellicht ook commercieel wil uitbaten. In dit laatste geval zou u dan een handelseditie kunnen uitbrengen en dient u een ISBN-nummer aan te vragen zodat onder meer grote webwinkels als Bolcom en Amazon het kunnen aanbieden. Als u een full service drukkerij voor proefschriften inschakelt kunt u dit soort zaken vaak uitbesteden en hebt u de garantie dat zij dit professioneel voor u zullen verrichten.

Proefschrift publiceren zowel op papier als E-book

Een proefschrift publiceren is tegenwoordig ook populair in de vorm van een E-book. Voor E-book distributiekanalen als GooglePlay en de Apple iBookstore dient u een apart ISBN-nummer aan te vragen. Bedenk daarnaast ook na over de oplage, hardcover of paperback, genaaid of gebonden , etcetera. Uw drukker kan u er alles over vertellen.

Een ander punt om rekening mee te houden is de taalkundige kwaliteit. Veel mensen beheersen hoogstens het basis-Engels, terwijl de Engelstalige inhoud van een proefschrift toch wat meer vraagt. Maak eventueel een keuze om uw proefschrift voorafgaand aan de druk te laten redigeren door een native speaking redacteur die thuis is in wetenschappelijke kopij. Ook voor een professionele lay-out en het krijgen van media-aandacht kan het verstandig zijn expertise in te huren.

Volgens elk promotiereglement moet u na publicatie gelijk exemplaren beschikbaar stellen aan de universiteit en middels een licentie-overeenkomst toestemming geven voor auteursrechtelijke en publicatievragen.

Begin vandaag nog met uw proefschrift printen via internet.